Misfarvninger

Misfarvninger af tænderne kan være forårsaget af flere ting. Tænderne kan være misfarvede fra naturens hånd med en brun eller hvidlig farveforandring også kaldet emaljehypoplasier. Emaljehypoplasier kan i nogen tilfælde delvis fjernes ved blegning af tænderne.

Er tænder kridhvide?

Tænderne kan også misfarves af for eksempel te, kaffe, rødvin og ikke mindst af rygning. For det meste kan disse misfarvninger pudses væk, men det kan dog være meget vanskeligt med nikotin og tjære fra rygning, og med tiden vil tænderne blive mere brune, hvis man fortsætter med at ryge. I svære tilfælde kan tandblegning komme på tale.

Blegning af tænder er en kosmetisk behandling og et indgreb i tændernes emaljeoverflade, hvorfor du altid bør rådføre dig med en tandplejer eller tandlæge, før en blegning finder sted. Blegning er en kemisk proces, og det aktive stof i tandblegemidlet er hydrogenperoxid, også kaldet brintoverilte.

Med alderen vil tænderne få en mørkere tone på grund af ændringer i tykkelsen af dentinen (tandbenet). Det betegnes en intern misfarvning. Misfarvninger, som stammer udefra, eksterne misfavninger, skyldes ofte det, man spiser og drikker (lakrids, kaffe, te, sodavand, rødvin osv.) eller rygning. Denne slags misfarvninger kan fjernes med tandblegemidler.

Information om tandblegning