Når mælketænder slås ud

Mælketænder, der slås ud af munden, skal ikke sættes fast i munden igen, men et besøg på tandklinikken vil være på sin plads efter en sådan skade. Der sættes sædvanligvis ikke hjørner i plast på mælketænder, men det vil være en individuel vurdering.

Mælketænder, der slås op i kæben, skal kontrolleres på tandklinikken. Hvis det er muligt, vil der blive taget et røntgenbillede, og tænderne vil få lov til at vokse stille og roligt ned på plads. Der kan ske skader på de blivende tandanlæg, når mælketænder er blevet slået op, men det kan først konstateres, når de blivende tænder vokser ud. Det er altid en god idé at have dækning af tandskade i sin forsikring, da større tandskader kan give problemer, efter barnet er fyldt 18 år og selv skal betale for reparationen.

App skal hjælpe forældre til førstehjælp

Hvis en tand knækker, bøjer eller falder helt ud, skal man først og fremmest tage kontakt til en tandklinik, men i tiden imellem skaden og besøget på tandklinikken, er det af afgørende betydning at yde korrekt førstehjælp, så flere tænder bliver reddet.

Børneulykkesfondens hjemmeside er der mere information om, hvad der kan gøres for at redde tænder, der er blevet skadet. Hjemmesiden tilbyder også den gratis app Pas på Tandskaden